surat kepada lelaki

  ASSALAMUALAIKUM ..


hyep t0 all bl0ggers , stalkers , and s0 0n .. ptg- ptg smbil layan lagu ____ entah ! mcm2 lagu la ..
0uke2 ..sebel0m alya melalut tak tentu hala . lets start with  0ur main p0int 0uke . masa itu emas ! haha ..s0 , dunt waste my time . 
cerita nya berkisar di sekitar kelantan saja . sbb dah mmg alya stay sini , xkan dpt cite dari k0rea plak , kan2 ? alah , skunk b0le je kal0r k0 na dpt cite dari serata dunia , ape guna nya internet kan ? *tiba2 rasa mcm b0ng0k jek . 0uke2..maaf di ats keb0d0han itu . 

LELAKI /MEN /남성/मर्दों /mga lalaki /HOMMES /UOMINI /مردوں 
dan sewaktu dgn nya . 0uke ! why tiba2 . keluar pasal lelaki kan ? mesti anda semua tertanya-tanya * ayt skema kan ? bakpe2 ..(tganu language ) while , bl0gwalking which is my 0wn fren bl0g i f0und something that w0uld make my tears fall d0wn . ! kenapa lelaki dilahirkan hanya untuk menyakiti hati wanita yang langsung tidak bersalah , yang hati nya suci lagi murni . why u all x buad g2 dkt p0mpuan yg gedix2 jek ? y kami yg baek ni sllu je kena dgn 0rg yg xberhati perut mcm k0rank wahai lelaki !!? kenapa kami sering terpilih menjadi bahan ketawa kamu lelaki ? kenapa , kenapa dan kenapa ? f0r sure ! u all p0m xde jwpan kan ? cuz u r bitch lelaki . :) s0ry kal0r tu mnyakitkan hati kamu lelaki , but i mean it ! buad ape lelaki mengusha kami jika hanya nak main2 kan hati kami ? best sgt ke game yg k0rank maen ni?? huh . sy benci playb0y . but , kal0r na maen gak j0m la ! sy p0m pandai :) 0ke . dkt p0mpuan yg gedik , yg maruah xde , yg tu la kan k0rank suka, yg k0rank puja ? sbb gul yg mcm 2 b0lleh pollow je kan ur wish . b0d0h nya lelaki . kan ! tataw mana d0sa , mana pahala , mana baik mana buruk . yg lelaki tahu kepuasan hati dia . kesakitan hati org lain lelaki mana peduli kan ? .s0 selfish ! mula2 , k0rank usha kami , berbaek2 , then mx num f0n , bila da dpt num f0n , 0ke lets make 0ur ties m0re cl0se . 24 h0urs texting dgn ka0 , smpai tak tdr mlm p0m aq snggup . sbb ka0 insan yg bernama lelaki . tapi apa balasan yg kami dpt dari k0rank .?? xde pape yg dpt . k0rank hanya bagi kami 1 sahaja . yg kami b0leh ingat sampai bila2 ..nak tahu ?? . AIR MATA .! hadiah yg pling femes dalam sesuatu hubungan .. semua c0uple akn beri bnda ni kpd pasangan msing2 . dan biasanya pihak lelaki yg selalu mnjadi pemberi nya .! baik nya insan yg bernama lelaki *baek la sgt! mcm sial jek. after dah jadi c0uple oke da lepas tgn la kan . mcj p0m xboleh lama2 . tkt nanti cpt b0san , bila keluar dgn membe , lepak .0ke ! gf xb0leh gnggu , yg pelik nya . masa na mengusha 2 ! hai, na berak p0m ka0 bwk lagi f0n 2 semata2 nak text kami . why , skrg nak k0l nak mcj bapak susah ! mcm2 alasan yg k0rank bagi . yang xleyh blah busy! busy ape jadah , mcm la ka0 tu PM . xde kredit , wah ! 1 penipuan besar . masa kami xkapel nan k0rank hari2 mcj hari2 k0l pndai la pulak k0rank t0p up kan ? ni la lelaki . sifat dea terserlah bila dah dapat apa yg dea nak , bila da dapat . dbuang macm tisu yg teramatlah k0t0r tanpa sedikit p0m rasa bersalah . sekelumit p0m tidak ada d hati lelaki . kerasnya hati lelaki . after s0rang , up jd 2 0rg n bgtulah seterusnya . k0rank main kan kami dgn ayt2 superb , dgn jnji2 yg ntah pape , then k0rank blah . bila k0rank blah , kami mcm 0rg b0d0h , separuh giler still ingat k0rank yg beng0ng lagi ____ ! then , kami terpaksa cri kekuatan sndri untuk bina hidup baru , lupa kan kenangan lama , lupa wajah k0rank yg x ensem lngsung tu ! yg benci nya , nak lupakan 0rg yg kita pernah syg bkn lah 1 perkara yg mudah . mngambil masa yg agk lama . 1 m0nth , perhaps ! *alya smnggu jek k0t :P  haha. sbb k0rank , kami xleyh na cari penggnti baru sbb kami masih syg kan k0rank , masih berharap k0rank balik then , jd milik kami balik ,but ! 2 hanya lah angan2 yg sah2 xkan menjadi . ! c0nf0rm 1o0% la . apa yg b0leh kami buad hanya berd0a , mintak dgn yg di atas mudah-mudahan dapat lupkan k0rank , andai k0rank sememangnya j0d0h kami , kembali kan k0rank n if we n0pe meant t0gether hilangkan lah rasa kasih , rasa syg ini terhadap k0rank agr kami tidak berasa menyesal di ats pertemuan yg telah ditetapkan 0leh yg Maha Mengetahui .kami tidak pernah marahkan k0rank , kami just nak mintak dgn k0rank 1 jek , tlg jgn main2 dgn perasaan , tlg jgn buad gurls mngis . sbb , 4 ur inf0rmation guys ! setiap 1 titik air mata yg keluar dari mata kami disebabkan k0rank sakiti kami dikira sbgai d0sa 0leh DIA .MASYALLAH . DIA Maha Adil . dun f0rget it ! wut u give u get back my dear :) S0 , repent bef0re k0rank terlambat . mintak maaf dgn kami ! sbb kami xpernah halal kan ape yg dah k0rank buad dgn kami . kesian kan ? .xpi 2 la balasan yg k0rank perlu hadap akibat buad kami bec0me crazy cuz crush 0ver u , like meaningless ed0p ni . s0 thats all .! 1 m0re thing , lelaki . kami mnges bkn kami lemah , kami mngis sbb kami nak cari kekuatan baru . jgn ingat dgn air mata yg kami curahkan sbb k0rank brmkna k0rank da berjaya buad kami tunduk pada k0rank . n0pe at all ! when tears fall d0wn , it means we start to hate y0u . terima kasih kpd insan bernama LELAKI . kami menghargai anda semua  :)

*relationships are like glass. Sometimes it's better to leave them broken than try to hurt yourself putting it back together.



suddah habis mmbaca?suka?like je :D

4 p0st0 .p0st0 .:

Junk said...

surat yang best dibaca bg aku sbg lelaki.. :)

Junk said...

...tapi sedih ble ada lelaki sia2kan girls yg baik.. :(

alya farhana said...

@Junk best ?? tq yay .. ha ah , tawu xpe . xpi laki mmg cm 2 , yg baek la yg slalu dea maen2 kan :)

Anonymous said...

gle pjg surt ko...tp best...i like...

Post a Comment

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers